Regele Mihai I, absent de la evenimentele de Ziua Regalității

ziua regalității
ziua regalității

Ziua Regalității va fi celebrată vineri, 10 mai, printr-o serie de evenimente precum decorări ale unor personalități, conferințe și tradiționalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Marele absent al zilei va fi, însă, chiar Regele Mihai, după cum informează site-ul oficial al Casei Regale.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Regele Mihai se află, de o săptămână, în Elveția, alături de Principesa Margareta, pentru a-i fi alături mamei acesteia, Regina Ana. Starea de sănătate a Reginei este precară, ca urmare a unei luxații pe care a suferit-o, incident care a dus la internarea în spital.

 Debutul evenimentelor care vor marca Ziua Regalității în România va fi dat vineri dimineață, la ora 8.00, prin Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociația Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României, la care va fi prezent și Principele Nicolae. Începând cu ora 15.00, se va desfășura ceremonia de premiere a câștigătorilor Maratonului Regal 2013; potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al familiei regale, la eveniment va lua parte și principesa moștenitoare.

Principele Nicolae ca fi prezent, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, la Conferința ”Rolul Monarhiei în Modernizarea României”, susținută de academicianul Dan Berindei. În același loc, Principele va dezveli tabloul Regelui Ferdinand, creația pictorului Valentin Tănase. Principele Nicolae va participa, de asemenea, la lansarea lucrării ”Academia Română și Casa Regală a României – două destine paralele 1866 – 1947/8”.

De la ora 11.30, Principesa Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal. Ziua de vineri va fi încheiată la Palatul Elisabeta, de la 17.30, prin tradiționalul Garden Party, la care sunt așteptați reprezentanți ai tuturor comunităților și profesiilor din România.

Sâmbătă, la Sala Radio, începând cu ora 19.00, va fi susținut un concert aniversar al Societății Române de Radiodifuziune, în cadrul căruia vor concerta Orchestra Națională Radio, dirijată de maestrul Christian Badea, dar și soliștii Mihaela Martin și Frans Helmerson.

Evenimentele festive continuă duminică, la Castelul Peleș, unde va avea loc lansarea volumului ”Avioanele Regelui”, publicat la Editura ”Curtea Veche”. Tot duminică, Principesa Margareta va decora, în numele Regelui Mihai, câteva personalități de origine română. Din partea Regelui, actrițele Carmen Stănescu și Olga Tudorache vor primi decorația ”Nihil Sine Deo”. Carmen Stănescu va fi decorată pe 13 mai, la Palatul Elisabeta, iar ceremonia de a actriței Olga Tudorache va fi organizată pe 18 mai, în cadrul unui eveniment special, la Teatrul Mic din București.

În sfârșit, luni, Regele Mihai I va fi învestit cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. Însă, cum nu va putea fi prezent, Regele Mihai va fi reprezentat de principesa moștenitoare Margareta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel