EXCLUSIV  Reformă MAI. Culisele discuțiilor cu Vela. Surugiu, SNAP: Restul sunt speculații

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat reforme drastice în cadrul Poliției și Jandarmeriei, care vor avea ca ”principal beneficiar cetăţeanul, care trebuie să primească un serviciu poliţienesc la standarde mai înalte”.

Marcel Vela propune ”comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă. (...) Poliţia va executa toate misiunile specifice pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în mediul urban în timp ce Jandarmeria va prelua aceste atribuţii (inclusiv cele specifice poliţiei judiciare) în mediul rural. În plus, în reformarea MAI se are în vedere şi reintroducerea poliţistului sectorist” se arată într-un document consultat de Adevărul.

Legat de această așteptată reformă în MAI, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Iulian Surugiu, a declarat pentru DC News:

Funcția sectoristului trebuie înființată. Apoi, trebuie mandate de patru ani sau maximum două mandate a câte patru ani pentru șefi de servicii în sus și o analiză foarte atentă a secțiilor de poliție rurală și mergem până la desființarea lor, pentru a întări posturile de poliție. Pentru că un post de poliție ca să funcționeze 24 din 24 ar trebui să aibă minimum cinci oameni. Ori noi avem posturi de poliție chiar și cu doar un om! Ceea ce se vehiculează în presă este de discutat, dar este de distanță. Nu se poate face de azi pe mâine, este o chestie mai delicată. Este o discuție pe care nu am avut-o până acum”, a spus liderul de sindicat.

Întărirea posturilor de poliție

”Vorbim doar din presă. Acum se încearcă găsirea de soluții ca Poliția Română să funcționează mai bine. La nivelul ăsta suntem. Restul sunt speculații. Până acum ministrul a cerut propuneri și urmează să ne întâlnim în maximum două săptămâni să discutăm în urma propunerilor care vin și analizelor care vin și de la societatea civilă. Probabil că ulterior se va lua și o decizie. În concluzie, reînființarea funcției de sectorist este obligatorie, SNAP cere asta de mai bine de un an, trebuie mandate de 4 ani pentru șefi și desființarea secțiilor de poliție rurală și întărirea posturilor de poliție”, ne-a mai declarat Iulian Surugiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel