Referendum, redefinire familie, modificare Constituţie. Tăriceanu: "Nu putem să ignorăm"

tariceanu
tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu se poate "să ignorăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor" în ceea ce priveşte redefinirea familiei în Constituţie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu pot fi ignorate cele trei milioane de semnături ale cetăţenilor care au solicitat într-o iniţiativă legislativă revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei drept căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Întrebat dacă ar trebui să fie în 2018 referendumul cerut de Coaliţia pentru familie, Tăriceanu a spus: 'Nu putem să ignorăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români. Nu ştiu care va fi rezultatul referendumului, dar avem totuşi o anumită responsabilitate şi obligaţie. Trebuie întâi ca legea să parcurgă etapele'.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

[citeste si]

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut pe 14 martie Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Legea, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, se află în procedură la Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel