Dată referendum familia tradițională. Dragnea: „Să nu ne grăbim”

Cristian Țopescu a murit. Liviu Dragnea, mesaj
Cristian Țopescu a murit. Liviu Dragnea, mesaj

Liviu Dragnea a declarat, joi, referitor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, că nu trebuie stabilit calendarul până când preşedintele nu va promulga actul normativ de modificare a legii referendumului.

Întrebat dacă este posibilă organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în datele de 10 sau 17 iunie, Liviu Dragnea a spus: "Nu ştiu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred că 17 iunie este posibil. Nu ştim ce va face preşedintele, când va promulga. Trebuie apoi să se adopte iniţiativa în Senat".

Data, fixată după promulgarea legii

Preşedintele Camerei Deputaţilor și al PSD a afirmat că un calendar în acest sens trebuie stabilit după promulgarea legii referendumului de către şeful statului.

„Le-am spus şi colegilor mei: haideţi să nu ne grăbim, când o să vedem legea promulgată şi publicată, atunci putem să facem calendarul", a adăugat Liviu Dragnea.

Definirea familiei în Constituție

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie (CpF), care dorește revizuirea Constituției, în sensul în care aceasta să stipuleze explicit faptul că familia este definită juridic ca formată dintr-un bărbat și o femeie. Prin aceasta, susține CpF, ar împiedica recunoașterea căsătoriilor între cupluri de persoane de același sex.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel