Legea referendumului, modificare. CCR, decizie privind sesizarea PNL și USR

Ema Apostu / 03 oct 2017 / 07:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să ia o decizie marţi în legătură cu obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 38 de senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului. 

Pe 12 septembrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului. 

"Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor în decurs de două zile, cred, sau trei zile. (...) Practic (...), se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei (...) nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi, după avizul CCR, Guvernul hotărăşte organizarea referendumului. Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum", a afirmat Orban. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26