Coldea, declarații. Tăriceanu: Pun o singură întrebare

Marți, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că intervenţiile de săptămâna trecută ale fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, la comisia de specialitate, au fost total inadecvate.

'Din informaţiile pe care le-am văzut şi din declaraţia făcută de preşedintele Comisiei (n.r.- SRI), domnul Claudiu Manda, rezultă că intervenţiile şi răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate. Prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-a dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuie spuse în faţa Comisiei, pentru că acesta este rolul acestei comisii, de a verifica legalitatea funcţionării serviciilor în România', a precizat Tăriceanu, după Biroul permanent, răspunzând unei întrebări pe această temă.

O singură întrebare

El a adăugat că, de fapt, Coldea a încercat la audiere să inducă ideea că desecretizarea protocoalelor 'ar aduce atingere problemelor legate de securitatea naţională'. 'Am văzut în presă, după aceea, acele ameninţări şi cei care avem o anumită experienţă politică ne face să zâmbim. Adică să inducă (n.r. - Coldea) ideea că desecretizarea protocoalelor ar aduce atingere problemelor legate de securitatea naţională. Eu am să pun o singură întrebare: În Statele Unite, care se confruntă cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei şi în alte părţi, cum rezolvă problemele fără să aibă aceste protocoale? În aceste protocoale stă cheia rezolvării problemei? Eu cred că atât Codul Penal, cât şi Codul de Procedură Penală sunt suficiente, fără să fie nevoie să adăugăm la lege. Dacă este nevoie de adăugat la lege acest lucru, este atributul exclusiv al Parlamentului şi a nimănui altcuiva', a susţinut Tăriceanu.

În context, preşedintele Senatului s-a referit la vizita făcută de preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, în Germania. 'Trei membri ai Comisiei pentru controlul Serviciului au făcut recent o deplasare. V-aş ruga să luaţi legătura cu ei şi să discutaţi aceste detalii. Au luat contact cu comisia similară din Germania şi au discutat inclusiv acest lucru şi cei de acolo s-au crucit, au spus că aşa ceva dacă ar exista în Germania, ar lua Germania foc', a afirmat Tăriceanu, legat de protocoalele încheiate de SRI.

[citeste si]

Întrebat dacă ştia de un protocol semnat între Parchet şi SRI, în perioada când era prim-ministru şi vicepreşedinte al CSAT, Tăriceanu a răspuns negativ.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel