EXCLUSIV  PROTESTELE USR. Chichirău: Cum sunt pregătite acțiunile USR, cine aduce tricourile

Deputata USR Cosette Chichirău, prezentă miercuri, 21 martie la DC News LIVE, a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe scena politică din România. 

Cosette Chichirău a vorbit despre protestul parlamentarilor USR față de modificarea legilor justiției. Aceasta a dezvăluit faptul că tricourile pe care le-au îmbrăcat USRiștii în Parlament erau pregătite pentru campania „Fără penali în funcții publice", pentru care se intenționează strângerea a 500.000 de semnături.

„Tricourile de fapt le aveam pentru altă acțiune, `Fără penali în funcții publice`, care este o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției. Am vrea ca în Constituție să se regăsească această interdicție, că dacă ești condamnat penal definitiv, pentru infracțiuni care nu sunt din culpă, deci practic infracțiuni cu intenție, tu chiar ai vrut să faci ce ai făcut, să nu poți să ocupi o funcție publică până la reabilitare. Deci asta nu interzice, nu încalcă niciun drept al omului. Ai făcut o greșeală, plătești un număr de ani, după care ești reabilitat și poți candida din nou. Este o inițiativă cetățenească, vrem să strângem 500.000 de semnături, pe care apoi să le depunem la Parlament și să încercăm modificarea Constituției, de aceea aveam tricourile printate și știam că aceste legi ale justiției intră azi pe ordinea de zi și am venit pregătiți", a declarat Cosette Chichirău la DC News.

USRiștii, mereu pregătiți

Chichirău a dezvăluit faptul că parlamentarii USR sunt mereu pregătiți cu pancarte inscripționate cu diverse lozinci, o parte dintre ei fiind responsabili pentru realizarea materialelor de propagandă.

„În general, protestele noastre sunt destul de spontane, doar că venim pregătiți cu anumite materiale, în caz că o să se întâmple ceea ce credem noi că o să se întâmple. Sunt mai multe persoane în Parlament care pregătesc. Avem și semne printate care spun `hoții!` sau `fără penali`. Suntem câțiva la grupul parlamentar care ne ocupăm cumva de organizare, de transmitere, de făcut fotografii. Trebuie să ne organizăm, ca să transmitem mesajul populației", a declarat Cosette Chichirău pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel