Tăriceanu - Iohannis, REPLICĂ despre MAJORĂRILE de PENSII și SALARII

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat o replică președintelui Klaus Iohannis despre avertismentul cu privire la salariile românilor. 

VEZI AICI CE A SPUS IOHANNIS

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricanu, a comentat, marţi, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind situaţia economică. Al doilea om în stat subliniază că majorarea salariilor şi pensiilor a dus la creşterea puterii de cumpărare a românilor, în ciuda faptului că inflaţia este la un nivel mai ridicat.

”Se vede în statistici”

”Cred că dacă preşedintele doreşte să se informeze şi să aibă o discuţie cu membrii Cabinetului, cu primul-ministru, sigur că acest lucru poate fi considerat ceva foarte util. (...) Nu vreau să fac polemică cu preşedintele. De principiu, în condiţiile majorării consistente a salariilor şi pensiilor în România în anul 2017 şi 2018, puterea de cumpărare a românilor, şi acest lucru se vede în statistici, a crescut, în pofida faptului că există în momentul de faţă un nivel de inflaţie mai ridicat, dar acest nivel de inflaţie urmează să se domolească, liniştească în a doua parte a anului. Pe ansamblu, va fi un nivel de inflaţie care nu are nici pe departe cum să erodeze puterea de cumpărare. Deci majorările consistente de salarii şi pensii sunt cu mult peste nivelul de inflaţie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel