Urmărește emisiunea live


Răzvan Cuc a verificat lucrările la autostrada Braşov-Comarnic. Proiectul putea fi din 2017 pe bugetul de stat

Răzvan Cuc a verificat stadiul lucrărilor la autostrada Brașov - Comarnic. FOTO: DRDP Brașov
Răzvan Cuc a verificat stadiul lucrărilor la autostrada Brașov - Comarnic. FOTO: DRDP Brașov

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a verificat în această seară statiul lucrărilor la autostrada Brașov - Comarnic. Demnitarul a precizat că proiectul l-ar fi lansat pe bugetul de stat încă din 2017.

 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marţi, pe şantierul de pe DN 73, din judeţul Braşov, că, cel mai târziu până la sfârşitul anului, se va putea semna contractul pentru autostrada Braşov-Comarnic, subliniind că, personal, a susţinut realizarea acestui obiectiv de infrastructură cu fonduri de la bugetul de stat încă din 2017.

El a subliniat că desemnarea constructorului se va face pe noua procedură de achiziţii, mult simplificată, ce urmează să fie reglementată prin OUG, astfel că "în mod pesimist" contractul va fi semnat până la sfârşitul anului.

"Este un proiect despre care eu am spus, încă din 2017, că l-aş fi lansat pe buget de stat, Ploieşti-Braşov. Nu vom mai avea această procedură de contestaţii, va fi o procedură mult mai simplificată, similară celor desfăşurate de Ministerul Apărării Naţionale, mult mai rapidă. (...) Când vorbim de impactul pe buget de stat - obiectivele de infrastructură majoră nu se construiesc în două zile, se construiesc în câţiva ani, indiferent de constructor - deci impactul va fi multianual", a declarat Răzvan Cuc.

Obiectiv important pentru români

El a menţionat că "s-a bucurat în momentul în care a venit consorţiul chinezo-turc" pentru a construi autostrada în parteneriat public-privat, dar "dacă stăm în negocieri trei-patru-cinci-şase luni nu cred că este util", subliniind că este vorba despre un obiectiv de infrastructură "dorit de foarte multă vreme de foarte mulţi români".

Totodată, ministrul a spus că trebuie ca "firmele româneşti să lucreze la obiectivele noastre".

"Cred că trebuie să facem o selecţie foarte atentă a firmelor de construcţii pe care le mai avem în România. Pentru că străinii vin în România, dar ce să vedeţi? Tot firmele româneşti construiesc. Haideţi să găsim o soluţie ca firmele din România - care este un lucru normal, legal, pe care îl fac toate ţările din lume, e normal să-ţi ajuţi economia naţională", a punctat ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel