Râuri din 14 județe, sub avertizare cod galben de viituri, până joi la miezul nopţii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de viituri, valabil joi până la miezul nopţii pe râuri din 14 judeţe.

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite râuri din 14 județe.

Este vorba despre judeţele Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Gorj, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

În contextul actual, există riscul producerii de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii, atenţionează sursa citată.

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Aceste fenomene vor avea un grad mai mare de probabilitate şi intensitate în intervalul orar 16:00 - 22:00, pe unele râuri mici din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş - Severin, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Vremea în minivacanţa de Rusalii şi în luna iunie. Unde plouă, la ce temperaturi se ajunge

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a explicat într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii, dar şi în luna iunie. Unde plouă şi ce temperaturi avem în zilele de minivacanţă, dar şi în următoarele 4 săptămâni, aflaţi mai jos. 

"Săptămâna aceasta vom avea în continuare instabilitate, probabil vom emite în fiecare zi avertizări privind instabilitatea, dar nu mai este instabilitate generalizată în toată ţara. Dacă este să luăm pe zile, spre minivacanţă, ploi în restrângere. Pe 1 iunie, spre zona de munte să mai fie instabilitate mai pronunţată, prin vest, centru şi nord, dar mai puţine ploi. Pe 2 iunie, instabilitatea se accentuează din nou, vine un val de aer rece dinspre nordul Europei şi atunci apare instabilitatea, mai ales pe jumătate de nord. 

Pe sud, vreme caldă, temperaturi ridicate, am putea avea temperaturi de 30 de grade. Inclusiv în capitală va fi o vreme însorită. Pe 1 şi 2 iunie chiar şi la mare vom avea vreme bună, caldă, 22-23 grade în aer, în jur de 20 de grade apa mării. 

Apoi, sâmbătă, ploile ajung şi pe partea de sud a ţării. Dar par a fi de scurtă durată ploile. Duminică şi luni iarăşi avem instabilitate uşoară în anumite zone, mai ales la munte. Per ansamblu, e o vreme destul de bună", a declarat Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la DC NEWS TV. 

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/vremea-in-minivacanta-de-rusalii-si-in-luna-iunie-unde-ploua-la-ce-temperaturi-se-ajunge_918173.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel