Radu Jude, Globul de cristal la Karlovy Vary-video

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", pelicula  regizată de Radu Jude, a primit Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în cadrul Galei care a avut loc sâmbătă seară.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari",  filmul scris și regizat de Radu Jude, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Filmul a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 53-a ediții a prestigiosului eveniment care s-a desfășurat în Cehia, în perioada 29 iunie-7 iulie.

„Cred că un premiu spune mai multe despre cei care îl oferă decât despre cei care îl primesc", a spus Radu Jude pe scena galei, la care a fost prezentă şi producătoarea Ada Solomon.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", a mai câştigat sâmbătă şi premiul „Label Europa Cinemas".

Distincţia a fost anunţată înaintea ceremoniei oficiale de decernare a premiilor, fiind decernată în afara regulamentului de juriul reţelei de cinematografe Europa Cinemas pentru cel mai bun film european din competiţia oficială sau din cea dedicată documentarelor.

'Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari' spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. (...) Presa de specialitate l-a numit 'un semnal de alarmă inteligent' privind populismul, 'un interogatoriu provocator, sarcastic şi crucial între trecut şi prezent' şi 'o comedie-dramă îndrăzneaţă, se arată în comunicatul citat. Filmul îi are în distribuţie pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ. Imaginea este semnată de Marius Panduru (RSC), montajul - de Cătălin Cristuţiu, sunetul - de Jean Umanski, mixajul - de Cristinel Şirli, designul de sunet - de Dana Bunescu, decorurile şi costumele - de Iuliana Vîlsan, iar producător este Ada Solomon.

Filmul va putea fi văzut în cinematografele din România din 28 septembrie. Marele premiu al festivalului, în valoare de 25.000 de dolari, a fost acordat pentru prima dată în 1948, când a revenit lungmetrajului 'The Last Stage' (Polonia), de Wanda Jakubowska.

În competiţia oficială din care a făcut parte cel de-al şaselea lungmetraj al lui Radu Jude au fost selectate în total 12 filme, producţii din ţări precum Turcia, Slovenia, Canada şi Spania.

Vezi si: EXCLUSIV Karlovy Vary 2018. Rebeli fără cauză?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel