EXCLUSIV  Protestul spontan de la Ministerul Finanţelor, o înscenare? Mai mulţi angajaţi din Direcţia Juridică, supăraţi că nu li s-au aprobat cererile de transfer la MIPE

Facebook Blocul Naţional Sindical
Facebook Blocul Naţional Sindical

Un protest spontan a izbucnit joi la Ministerul Finanţelor, iar în scurt timp acestui protest s-au alăturat mii de angajaţi din structurile ministerului din toată ţara. 

În total, 15.000 de angajaţi din minister şi din structurile din ţară au protestat joi. Se pare, însă, conform unor surse politice, că totul ar fi fost o înscenare. Scandalul se pare că ar fi pornit de la mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Juridice, departament care are atribuţii în avizarea viitoarei ordonanţe cu privire la măsurile fiscale. 

Sursele politice spun că unii angajaţi ar fi fost supăraţi pentru că ministrul Marcel Boloş nu le-a aprobat cererea de transfer la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, fostul ministru de Finanţe. La MIPE, se pare, salariile ar fi mai mari, iar grupul care a pornit protestul ar fi format din oameni aduşi chiar de Adrian Câciu. Ministrul Boloş le-ar fi refuzat cererile de transfer pentru că avea nevoie de oameni în Direcţia Juridice, astfel încât ordonanţa pentru măsurile fiscale să primească toate avizele necesare. 

Un alt semn al înscenării, atrag atenţia sursele politice, ar fi şi prezentarea aproape imediată a liderului sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, la protest. 

Se ajunge la anticipate? 

Protestatarii din minister au lansat acuze diverse în timpul protestului, însă se pare că acesta ar avea implicaţii mai adânci. Aceleaşi surse politice spun că PSD s-ar putea folosi de acest protest ca pretext pentru a declanşa alegeri anticipate, aruncâdn vina eşecului reformei administrative pe Marcel Boloş. Mişcarea ar fi cauzată de contextul socio-economic tensionat, amplificat de creşterea dobânzilor, încetinirea creşterii economice şi de scăderea exporturilor, toate semne ale unei posibile recesiuni. 

Amintim că Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat joi că PNL nu va ieşi de la guvernare, acest subiect nefiind discutat în forurile de conducere ale partidului. Cu toate astea, liderul liberal atrage atenţia că PNL nu va fi de acord cu adoptarea ordonanţei privind măsurile fiscale în forma care a ajuns în media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel