PROTESTE POLIȚIȘTI. Victorie PARȚIALĂ. ”Depinde de o decizie politică”

Dumitru Coarnă și Vasile Lincu au încheiat discuțiile de la Ministerul de Interne. 

Concluzia este că se va acorda majorarea de 40% din salariul de funcţie pentru asigurarea serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu şi o majorare de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează.

”Decizie politică”

Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat: ”Asta depinde de o decizie politică. Astăzi, la minister, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii, au convenit un text de amendamente, care vor fi depuse la Parlament, astfel încât poliţiştii să beneficieze de o majorare la salariu de 100%, în loc de 75%, pentru munca prestată sâmbătă, duminică şi pentru orele suplimentare desfăşurate în repausul săptămânal, precum şi o majorare de 40% pentru asigurarea continuităţii planificate de la domiciliu. Practic, de ani de zile, poliţiştii asigură această continuitate de la domiciliu, sunt chemaţi la nevoie, li se restrânge dreptul de a desfăşura orice alte activităţi vor ei în timpul liber, fără să fie plătiţi. Acum se va reglementa acest lucru. Nu este asumată de Guvern, va fi amendament la un proiect de act normativ, care este pe rolul Parlamentului şi decizia va fi una politică”.

”Victorie parțială”

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalul Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a afirmat: ”Victorie parţială, nu ştiu dacă e victorie totală. Avem o victorie parţială, în sensul în care ne-am pus de acord pe cele două amendamente, respectiv permanenţa să fie plătită cu un spor de 40% din salariul de funcţie şi majorarea de 75% să fie crescută la 100%. Aceste două amendamente le avem formulate, mergem la Camera Deputaţilor, la Comisia juridică. Am vorbit cu domnul Nicolicea să le depunem mâine, să fie luate în discuţie în Comisia juridică, unde se analizează Ordonanţa 9, şi le lipim de celelalte două amendamente, care există deja”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel