Război între Ministerul Mediului și un ONG. Proiectul de la care a pornit scandalul!

ministerul-mediului-si-padurilor-dcnews_639x426
ministerul-mediului-si-padurilor-dcnews_639x426

Ministerul Mediului și Asociația Salvați Bucureștiul se află în plin război, scandalul pornind de la un proiect al ministerului de a face serviciile electronice mai accesibile publicului.

"Ministerul Mediului a realizat un proiect de HG de alocare a 36.113.000 lei, însemnând aproape 8 milioane de euro, pentru a face serviciile electronice mai accesibile publicului.

Din analiza de către specialiștii Asociației Salvați Bucureștiul efectuată asupra proiectului de HG rezultă că, sub pretextul considerat obiectiv al proiectului de a face mai eficientă și mai transparentă comunicarea ANPM cu publicul, ANPM urmează să cheltuiască o sumă imensă din fonduri publice pentru dotarea agenției cu echipamente hardware și software, fără a-și propune să construiască o interfață pentru comunicarea directă cu cetățenii interesați.

Asociația Salvați Bucureștiul a solicitat, pe 9 noiembrie 2015, organizarea unei dezbateri publice prin care propunerea să fie supusă discuțiilor publicului larg. La aceasta, Agenția pentru Protecția Mediului ne-a lansat o invitație la o discuție privată, pe care Asociația a refuzat-o. La insistențele noastre, cele două instituții organizează o dezbatere astăzi, 05.02.2016, la ora 12, în sala de consiliu a Ministerului Mediului.

Invitația ne-a fost comunicată cu 21 de ore înainte de a se desfășura dezbaterea, în ciuda faptului că Asociația a depus toate diligențele pentru ca procedura de consultare a publicului să nu fie una pur formală, ci să permită o dezbatere transparentă, reală, la care publicul să participe în mod eficient.

În aceste condiții, Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ce-Re Participare denunță lipsa de transparență și simularea consultării și implicării publicului în luarea deciziilor privind cheltuirea banilor publici", se arată într-un comunicat al Asociației "Salvați Bucureștiul".

VEZI AICI DETALII DESPRE PROIECTUL MINISTERULUI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel