Război între Ministerul Mediului și un ONG. Proiectul de la care a pornit scandalul!

ministerul-mediului-si-padurilor-dcnews_639x426
ministerul-mediului-si-padurilor-dcnews_639x426

Ministerul Mediului și Asociația Salvați Bucureștiul se află în plin război, scandalul pornind de la un proiect al ministerului de a face serviciile electronice mai accesibile publicului.

"Ministerul Mediului a realizat un proiect de HG de alocare a 36.113.000 lei, însemnând aproape 8 milioane de euro, pentru a face serviciile electronice mai accesibile publicului.

Din analiza de către specialiștii Asociației Salvați Bucureștiul efectuată asupra proiectului de HG rezultă că, sub pretextul considerat obiectiv al proiectului de a face mai eficientă și mai transparentă comunicarea ANPM cu publicul, ANPM urmează să cheltuiască o sumă imensă din fonduri publice pentru dotarea agenției cu echipamente hardware și software, fără a-și propune să construiască o interfață pentru comunicarea directă cu cetățenii interesați.

Asociația Salvați Bucureștiul a solicitat, pe 9 noiembrie 2015, organizarea unei dezbateri publice prin care propunerea să fie supusă discuțiilor publicului larg. La aceasta, Agenția pentru Protecția Mediului ne-a lansat o invitație la o discuție privată, pe care Asociația a refuzat-o. La insistențele noastre, cele două instituții organizează o dezbatere astăzi, 05.02.2016, la ora 12, în sala de consiliu a Ministerului Mediului.

Invitația ne-a fost comunicată cu 21 de ore înainte de a se desfășura dezbaterea, în ciuda faptului că Asociația a depus toate diligențele pentru ca procedura de consultare a publicului să nu fie una pur formală, ci să permită o dezbatere transparentă, reală, la care publicul să participe în mod eficient.

În aceste condiții, Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ce-Re Participare denunță lipsa de transparență și simularea consultării și implicării publicului în luarea deciziilor privind cheltuirea banilor publici", se arată într-un comunicat al Asociației "Salvați Bucureștiul".

VEZI AICI DETALII DESPRE PROIECTUL MINISTERULUI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel