Producția industrială scade. Riscuri pe piața globală. Vești proaste pentru tehnocrați

victor-ponta
victor-ponta

Dinamica industrială a scăzut de la venirea tehnocraților la Palatul Victoria. Tendința descrescătoare fusese remarcată și în ultima lună a guvernării Ponta. Pentru a patra lună la rând, în ianuarie, producția industrială a raportat scăderi, cu un ritm de 2,3%.

Raportat la ianuarie 2015, producția industrială s-a redus cu 2%. Scăderea cea mai semnificativă a fost consemnată în ramura extractivă cu 11.2% (pe fondul restructurărilor, dar și în contextul nivelului redus al cotațiilor internaționale la materii prime). Producția a scăzut cu 0,8% /an în industria prelucrătoare, pe fondul unui debut de an mai slab pentru exporturi (date fiind turbulențele din piețele financiare internaționale și provocările cu care se confruntă economiile emergente și în dezvoltare), potrivit economica.net.

Conjunctura internațională este, de asemenea, proastă, vorbindu-se despre o recesiune globală, după ce prețul petrolului a scăzut sub 40$ barilul, iar China și-a diminuat atât producția cât și consumul. Tensiunile apărute în zona Mării Negre, după ce Rusia a adoptat o politică agresivă în regiune, cresc riscul investițiilor în sud-estul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel