Prinși cu ”maimuța” la Gara de Nord

Taxi
Taxi

Taximetriștii pirat sau cei ce folosesc dispozitive artizanele numite ”maimuțe” sunt în atenția Poliției Rutiere. Prinși cu ocaua mică aceștia au trebuit să plătească amenzi usturătoare

O acțiune a Poliției Rutiere a fost declanșată de dimineață la Gara de Nord. Cauza principală a acestui demers este legată de nerespectarea legii de către taximetriști.

Razia polițiștilor a dat roade. În mai puțin de jumătate de oră, oamenii legii au depistat un taximetrist care avea aparatul de taxat fără sigilii. Mai mult, polițiștii au depistat taximetriști fără autorizație, dar și un altul care avea instalat un dispozitiv artizanal cu cuarț care crește numărul de kilometri înregistrat de aparat la o cursă - aparat numit popular "maimuță".  Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei și s-a trimis o adresă la Primăria Capitalei, emitentul autorizației de taximetrie, pentru ca autorizația șoferului respectiv să fie suspendată între 30 și 90 de zile.

 Acest dispozitiv îți poate majora călătoria cu până la 40 %. ”Maimuța” este un cub metalic minuscul, montat pe instalația electrică a mașinii, în spatele bordului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel