Urmărește emisiunea live


Prima ședință a Guvernului Dacian Cioloș

Guvernul Dacian Cioloș își intră în drepturi. Prima ședință a Executivului condus de premierul Dacian Cioloș începe astăzi, la ora 10:00. 

La această primă întâlnire a noului cabinet vor fi adoptate doar acte normative urgente, cu caracter administrativ. Surse citate de presă susțin că va urma și o ședință informală, sâmbătă. 

DCNEWS vă va transmite principalele declarații de la prima ședință a Guvernului Dacian Cioloș, de la ora 10:00. 

- Vom adopta o ordonanță privind organizarea ministerelor;

- Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt cinci ministere care au fost afectate sau de mici modificări de nume, sau de mici reorganizări, mai ales pe partea economică și avem, totodată, un nou minister de dialog social în structura acestui guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru al Muncii; 

- Însă, am creat un nou minister al consultării publice și dialogului civic ca expresie a obiectivului pe care acest guvern și l-a stabilit de deschidere spre societatea civilă și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale guvernului și pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă, pentru a primi mesaje din partea societății și pentru a comunica mai ușor. Și o rog pe doamna Violeta Alexandru, responsabila acestui minister, să vină cu o propunere de organizare acestui minister și să stabilim cât mai repede platformele de comunicare cu diferitele organizații din societatea civilă. 

Dacian Cioloș a dat direcții mai multor miniștri, a vorbit despre fonduri europene, despre noua perioadă bugetară, despre pregătirile pentru iarnă. Premierul a anunțat oficial ședința informală de sâmbătă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel