Premierul României a cerut scuze în numele Guvernului

Victor Ponta (5)
Victor Ponta (5)

Prim-ministrul Victor Ponta și-a cerut scuze public, miercuri, în ședința de guvern, pentru umilințele la care sunt supuse persoanele cu handicap, nevoite să vină la reevaluare la Direcția de Asistență Socială Prahova, pentru a nu-și pierde pensia de invaliditate.

Premierul a solicitat un nou control la instituția unde funcționarii nu aplică legea care spune că persoanele infirme nu trebuie să se deplaseze anual la control.

”Vreau eu, în numele guvernului, să-mi cer scuze și să-mi exprim regretul. Am văzut situația de la Prahova. Sper să fie singulară, dar probabil că nu este singulară, modul în care persoanele cu dizabilități sunt prinse încă în ghemul de birocrație și de lipsă de interes. Sigur că aflăm de aceste lucruri - și ar trebui să le aflăm de la structurile noastre administrative”, a spus Victor Ponta la începutul ședinței de guvern.

Dacă se va dovedi că funcționarii sunt vinovați aceștia vor fi concediați, iar dacă vina aparține sistemului, se vor căuta soluții, a dat asigurări Victor Ponta.

”Înțeleg că și la Prahova s-au început controalele. O să rog cele două ministere, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, împreună cu Corpul meu de Control să mă informeze. Dacă este o problemă de persoane, de la trebuie date afară acele persoane; dacă e o problemă de sistem, trebuie să îmbunătățim sistemul, inclusiv printr-o coordonare la nivelul guvernului”, a mai spus șeful Executivului.

Reprezentanta Ministerului Sănătății a intervenit spunând că deja Corpul de Control se află la acea instituție, iar cazul prezentat la televizor nu venise la reevaluare, ci pentru a-și depuse dosar. Premierul a întrerupt-o spunânc că nu crede că acea persoană este o excepție și responsabilitatea nu ar trebui pasată de la guvern la autoritățile locale și invers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel