Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu Ursula von der Leyen. Au discutat despre refugiaţii ucraineni

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie pe tema refugiaţilor care vin din Ucraina în România cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri seara, cu Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen , pentru a discuta despre situația de securitate în Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați din această țară. Vizita la București a Președintei Comisiei confirmă solidaritatea și dorința Comisiei Europene de a susține eforturile Romaniei. 

Premierul a prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina  și impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea   militară neprovocată, nejustificata și ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin. 

Prim-ministrul a evidențiat acțiunea  Guvernului României alături de partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea refugiaților din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaților. 

Șeful Guvernului a amintit și necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova", transmite biroul de presă al Guvernului.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, întrevederi cu Iohannis şi Custodele Coroanei

Vizita în România a Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite are loc la o zi după ce a fost publicat cel mai recent Raport ONU privind situaţia refugiaţilor. Prima întrevedere o va avea la ora 10,30, la Palatul Elisabeta, unde va fi primit de Custodele Coroanei.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, la întâlnirea la care va lua parte şi principele Radu va fi prezent şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat. La ora 12,00, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi va avea o întrevedere la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Conform celui mai recent raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, publicat miercuri pe site-ul său, numărul de refugiaţi care au fugit din Ucraina în ţări vecine în faţa invaziei ruse a crescut şi mai mult, ajungând la aproape 836.000 de persoane la 1 martie.

Aceasta este o creştere cu aproape 160.000 de persoane în raport cu cifra de 677.000 avansată marţi de Înaltul Comisar pentru refugiaţi, Filippo Grandi, în timpul unui apel de urgenţă pentru finanţarea ajutorului umanitar destinat Ucrainei şi persoanelor care au fugit din calea luptelor.

Mai exact, UNHCR a înregistrat 835.928 de persoane, dintre care 453.982 s-au refugiat în Polonia. De la începutul ostilităţilor şi exodului de refugiaţi care a urmat, Polonia este principala ţară de primire a acestora. ONU estimează la 4 milioane numărul de persoane care ar putea dori să îşi părăsească ţara pentru a scăpa de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel