Oferta lui Nicolae Ciucă: În schimbul votului din Parlament, oferă TIMP

foto captură video PNL
foto captură video PNL

Cine negociază cu PSD, o face împotriva poporului român, acuza în trecut Florin Cîțu. Iată ce spune Nicolae Ciucă, premier desemnat, despre negocierile cu PSD. 

Acum președinte al PNL, fostul premier Florin Cîțu afirma: ”PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.”.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a fost pus și-n fața întrebării dacă negociază cu PSD împotriva PNL, în momentul în care a depus lista de miniștri a guvernului pentru care urmează să ceară votul în Parlament. 

Apel la responsabilitatea parlamentarilor. Guvernul Ciucă oferă TIMP

”În acest moment, nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic, dar, prin acest demers, doresc încă o dată să subliniez că, deși nu s-a ajuns la o înțelegere și la o punere de acord la nivelul partidelor politice, prin votarea acestui guvern, este soluția prin care se câștigă timp, astfel încât să poată să continue negocierile și să reușească să găsească liniile pentru un acord sau un pact politic. Eu sunt convins, și fac apel la responsabilitatea membrilor Parlamentului, avem nevoie de stabilitate, de soluții pentru a depăși această situație de criză. Nu vreau să dramatizez, dar dacă vrem să vedem cu adevărat realitatea, este suficient să privim la televizor și să vedem ce se întâmplă în unitățile de primiri-urgență” a spus Nicolae Ciucă, în conferința de presă. 

Guvernul Ciucă ar urma să treacă cu numărul minim necesar de voturi

Întrebat dacă se consideră sabotat de PNL, care nu i-a dat un mandat extins de negociere cu partidele, ci limitat la un guvern minoritat PNL - UDMR, generalul Nicolae Ciucă a răspuns: ”Am avut un mandat, l-am respectat întru-totul și voi continua să-l respect”. Cât despre dacă a cerut PNL-ului, liderului Florin Cîțu să coopteze PSD sau USR la guvernare, premierul desemnat a afirmat că ”am discutat toate aceste soluții, fără să cer ceva anume, am cerut ceea ce era cuprins în mandat”. Discuții cu AUR nu au existat, conform acestuia. 

”Cum să negociez împotriva poporului român?”

Ulterior, în cadrul declarațiilor, Nicolae Ciucă a întărit că nu pot face abstracție de lipsa unui acord și a unei majorități, dar are convingerea, după cum a precizat, că Guvernul pe care-l propune, în calitate de premier desemnat ”va întruni minimul necesar de voturi mergând pe responsabilitatea, stabilitatea și nevoia de a rezolva problemele cetățenilor români”. 

Întrebat despre declarația lui Florin Cîțu ”A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.”, Nicolae Ciucă a amintit că a spus că va negocia cu toate forțele politice: ”Am spus și am menționat din momentul în care am primit mandatul că vom negocia cu toate forțele politice responsabile astfel încât să venim în sprijinul cetățenilor. Cum să negociez împotriva poporului român? Vă rog să discutați cu dumnealui, este aici, nu comentez”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel