Prăjitura Maria. Rețeta specială care-ți va aduce laude! Este savuroasă!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Prăjitura Maria reprezintă cea mai bună idee când vrei să-i surprinzi pe cei dragi. Iar laudele primite vor fi pe măsură. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat: 10 ouă, 200 g zahăr, 5 linguri făină, 5 linguri griș, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1 plic praf de copt, 50 ml lapte, 200 ml ulei, sare.

Crema mousse de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă, 350 ml frişcă lichidă,1 plic gelatină (10 g); glazura de ciocolată: 300 g ciocolată cu lapte, 7 linguri frişcă lichidă, 3 linguri ulei, 50 g ciocolată neagră; miez de nucă pentru decor.

Cum se prepară


Blat: se separă ouăle. Cele 10 gălbenuşuri se mixează cu zahărul până se obţine o spumă densă. Se adaugă făina, amestecată cu praful de copt, şi laptele treptat. Apoi se pun grișul, cacaoa, uleiul şi mierea. Cele 10 albuşuri bătute spumă cu un praf de sare se încorporează ușor în primul amestec, scrie libertatea.ro. Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 175 grade, cam 15 minute. Se lasă să se răcească înainte de a scoate blatul și a îndepărta hârtia.

Vezi și: Prăjitura ROXANA. Rețeta delicioasă din carnețelul cu deserturi. Este cea mai bună!

Crema mousse: gelatina se pune la hidratat cu 3 linguri apă rece. O parte din cantitatea de (150 ml) se încălzește puțin şi se pune în ea ciocolata ruptă bucăţele. Se amestecă până când ciocolata se topeşte. Când este călduţă se adaugă gelatina, iar apoi se pune la frigider cam o jumătate de oră. Restul de 200 ml de frişcă se mixează până se obţine o spumă tare şi se dă la frigider. Când crema s-a răcit suficient se amestecă cu frişca bătută.

Glazura de ciocolată: se amestecă toate ingredientele şi se pun la bain-marie până când se topeşte ciocolata. Pentru asamblare, se pune în tava în care s-a copt blatul o folie transparentă, apoi blatul cu faţa în jos. Peste el se pune crema mousse de ciocolată şi se lasă la frigider să se întărească (chiar până a doua zi), apoi se răstoarnă şi se finisează cu glazura de ciocolată. Se decorează cu miez de nucă.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă încălzești zahărul pudră în cuptor. Efect uimitor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel