Prăjitură de casă OANA cu nucă și caramel. Gust pe care nu-l vei uita niciodată!

Prăjitura Oana este nemaipomenit de bună, dacă vrei să prepari ceva dulce, de casă. Iată cum se prepară. 

Ingrediente:

Foi:
200g făină
100g unt
100g zahăr pudră
1 linguriță amoniac
1 ou
1 lingură cacao
2 linguri lapte

Blat:
6 albușuri
170g zahăr
1 zahăr vaniliat
100g făină
150g rahat tăiat bucățele
150g nucă prăjită și măcinată

Cremă:
6 gălbenușuri
150g zahăr
1 lingură apă
250g unt
2 plicuri zahăr vaniliat

Glazură
150g ciocolată de menaj
50g unt
opțional nuci tocate sau fistic

Mod de preparare prăjitura Oana

Pentru foi, amestecă toate ingredientele și fă două foi pe care le coci pe fundul tăvii la foc potrivit. Se coc foarte repede, cam 3-4 minute. Când devin maronii pe margini sunt gata.


Pentru blat, bate albușurile bine, apoi adaugă zahărul treptat și mixează până acesta se topește. Adaugă făină lingură cu lingură, apoi nuca și la sfârșit rahatul (tăiat cu un cuțit trecut prin făină).

Coace blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute, la foc mic, potrivit bucataras.ro. 

Pentru cremă, freacă gălbenușurile cu zahărul și o lingură de apă, pe baie de aburi până se îngroașă. Când se răcește, adaugă treptat untul și zahărul vaniliat. Mixează bine.

Pune foaie, cremă, blat, cremă, foaie și apoi glazură de ciocolată (topește ciocolata împreună cu untul la foc mic sau pe baie de aburi).

Citește și Prăjitura IOANA cu cremă de ness. Gust de neegalat! Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28