POSDRU, blocat degeaba? Risc neștiut pentru România

protest-posdru
protest-posdru

Patru luni, pe perioada verii, programul POSDRU a fost blocat în verificări. Ministrul Fondurilor Europene a explicat ce a însemnat presuspendarea POSDRU și ce risc a fost pentru România. 

"O să vă dau un exemplu ce a însemnat întreruperea de program pe POSDRU. În patru luni, am verificat cinci mii șapte sute de proceduri de achiziție, două mii de CV-uri și peste 1270 de proiecte și a rezultat că sistemul nu prezintă deficiențe majore care ar crea premisele suspendării acestul program", a spus Marius Nica.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă ne spune că "suspendarea programului POSDRU patru luni nu se impunea", ministrul a răspuns: "Au fost întrerupte plățile, a existat o presuspendare, iar decizia, în cazul în care aceste verificări ar fi însemnat deficiențe majore ar fi însemnat o suspendare a programului, ceea ce ar fi avut efect negativ și pentru 2014-2020, Comisia considerând că dacă o autoritate de management nu funcționează bine pe 2007-2012, nu creează premisele funcționării pentru 2014-2020".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel