Ponta: Dacă Maria Grapini e nemulțumită, o schimbăm

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, crede că Executivul nu înțelege problemele mediului de afaceri pe care ea le aduce în dezbateri. În replică, premierul Victor Ponta i-a transmis lui Grapini că poate fi schimbată din funcția de ministru, dacă este nemulțumită.

”Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oameni de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca să transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a declarat Maria Grapini, potrivit Evenimentul Zilei.

Șeful Executivului le-a transmis miniștrilor din cabinetul său, încă din ianuarie, că sunt liberi să părăsească Executivul dacă sunt nemulțumiți. Premierul reacționa astfel după o serie de comentarii ale ministrului Economiei, Varujan Vosganian, care acuza că s-au creat portofolii pentru a le lua liberalilor din atribuții.

Maria Grapini i-a răspuns premierului la avertisment într-o intervenție telefonică la România Tv: ”Probabil premierul a spus ce a spus mass-media. Dacă luăm doar jumătate din declaraţie, sigur, e o problemă. Eu am spus că nu avem o şcoală de antreprenoriat, că nu toată lumea ştie să facă afaceri, la fel cum nu toată lumea ştie să cânte la operă şi că este de lucrat pe ambele părţi. Dacă premierul îmi fac ere demisia, o voi face. Am unde să mă întorc, nu e nicio problemă, mă întorc dacă mi se cere asta”.

Maria Grapini s-a plâns și de birocrația din mediul public, ”care face diferența între sistemul public de la noi și cel din alte țări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel