Politici de prevenție adoptate de Guvern pentru consolidarea sistemului anti-doping

Vladimir Costea / 06 mai 2019 / 18:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Luni, la Palatul Parlamentului, a avut loc reuniunea experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, a declarant luni la Parlament că Guvernul sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport și consolidarea sistemului anti-doping internațional. Declarația a fost făcută în contextul organizării la București, între 6 și 8 mai, a celei de-a 46-a întâlnire a Comitetului European Ad Hoc pentru Agenția Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și cea de-a 50-a Reuniune a Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei.

Printre oficialii români care au participat la sesiunea oficială de deschidere a lucrărilor s-au regăsit Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Daniela Coța, consilier de stat pe probleme de tineret și sport al Prim-Ministrului României, și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

 

Implicarea Guvernului în lupa anti-doping

 

"Rolul nostru, al Guvernelor, este de a promova sportul ca mod de afirmare și de protejare a sănătății publice, a educației morale a tinerilor, precum și de a susține lupta anti-doping prin politici publice preventive și instituții pregătite. Vă asigur de întregul sprijin al Guvernului României în prevenirea și combaterea dopajului în sport și în consolidarea sistemului anti-doping internațional", a declarat Toni Greblă.

Secretarul General al Guvernului a precizat, de asemenea, că Agenția Națională Anti-Doping a elaborat Strategia Națională Anti-Doping și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia potrivit unui comunicat emis de Guvernul României.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24