Poliţia s-a autosesizat în privinţa incidentului în care au fost implicaţi membrii familiei regale

img_7418_39417800
img_7418_39417800

Poliţia din Republica Moldova s-a autosesizat în privinţa incidentului de marţi din centrul Chişinăului, când câteva persoane au împiedicat membrii familiei regale române să depună flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

[caption id="attachment_374787" align="alignleft" width="350"] Foto: publika.md[/caption]

Şeful serviciului de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Diana Fetco, a declarat că membrii grupului au fost identificaţi şi că ar fi reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor, iar materialele pe acest caz vor fi trimise la procuratură, potrivit Agerpres.

Potrivit Dianei Fetco, Ambasada României, care a informat poliţia despre vizita Principesei Margareta şi a Principelui Radu, a anunţat că este vorba de o vizită privată şi nu a fost solicitată pază.

Cei doi reprezentanţi ai familiei regale române, care întreprind în aceste zile o vizită în Republica Moldova, au mers marţi să depună flori, împreună cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar câteva persoane le-au îngrădit accesul, scandând lozinci precum: 'Prinţul român, în Moldova eşti străin', 'Peste Prut', 'Afară din Moldova'.

Primăria Chișinău, alături de Casa Regală

Primăria municipiului Chişinău a condamnat acţiunile grupului de persoane agresive, dar şi faptul că instituţiile statului nu au asigurat ordinea publică. "Considerăm că, în primul rând, trebuie respectate drepturile şi libertăţile tuturor, chiar dacă au un alt punct de vedere. Suntem siguri că aceasta nu este părerea nici măcar a unui grup minoritar din societate. În context, Primăria municipiului Chişinău îşi exprimă regretul şi îngrijorarea pentru faptul că instituţiile statului nu au asigurat condiţiile necesare pentru securitatea şi ordinea publică, pentru momentul depunerii de flori", se arată într-un comunicat al Primăriei Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel