Poliţia Română, TREI reguli pentru cei care merg pe trotinetă electrică

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Poliţia Română a venit cu o serie de precizări pentru cei care se deplasează folosind trotinetele electrică. 

"Dragi utilizatori de trotinetă electrică,

După cum bine știți, a apărut o serie nouă de reglementări privind utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice, așa că, o să vă prezentăm treptat câteva dintre acestea. Abaterea de la ele se sancționează contravențional!

Au fost introduse pentru a vă proteja, atât pe voi, cât și pe restul participanților la trafic, pietoni, conducători auto.

1. Este interzisă deplasare pe trotuar, spațiu destinat exclusiv pietonilor!

2. Acestea se conduc pe pista pentru bicicletă, când aceasta există și în aliniament, pe drumurile publice, iar(ESTE FOARTE IMPORTANT), schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorului pe lângă trotinetă!

3. Pe timpul nopții, staționarea trotinetei pe partea carosabilă este interzisă!

Vă lăsăm doar aceste 3 reglementări și promitem că o să revenim", a scris Poliţia Română pe Facebook.

Reguli noi pentru trotinetişti, aprobate de Guvern 

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar. Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea
asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă. Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.

Ce este diferit față de circulația bicicletelor

Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea. În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

VEZI Circulaţia trotinetelor electrice, reglementată. Ce reguli trebuie respectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel