Poale-n brâu cu dovleac, cea mai bună reţetă. Doar bunica le făcea aşa

Loredana Brumă / 28 oct 2019 / 22:25 Salveaza PDF Comentarii

Vă prezentăm cea mai bună reţetă de poale-n brâu cu dovleac. Toate gospodinele trebuie să ştie să pregătească acest desert al toamnei. 

Ingrediente

 

Un kilogram de făină

Jumătate de dovleac

2 căni de zahăr

100 de grame de nucă

Scorţişoară

Sare

Un cubuleţ de drojdie

Ulei

O cană cu lapte

Citeşte şi Brânzoaice ca la mama acasă. Aşa faci cele mai bune gogoşi

Mod de preparare

 

Se cerne făina pentru prepararea aluatului. Se adaugă drojdia, un praf de sare, o cană de lapte dulce şi se frământă. Lăsaţi să crească 30 de minute, după care se unge aluatul cu puţin ulei şi se frământă din nou. 

Se rade dovleacul şi se amestecă cu cele două căni cu zahăr, cu nuca şi scorţişoară. 

Se întinde aluatul şi se fac mai multe foi de plăcintă. Adăugăm umplutura pe fiecare foaie în parte, după care se strâng marginile ca la poale-n brâu. Se pun plăcinţelele într-o tavă tapetată cu puţin ulei şi se introduc în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 40 de minute. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27