Plăcintă dobrogeană. Reţeta simplă şi delicioasă a gospodinelor pricepute

Loredana Brumă / 26 oct 2019 / 09:18 Salveaza PDF Comentarii

Plăcinta dobrogeană este foarte uşor de făcut şi nu necesită mult timp. Orice gospodină trebuie să ştie această reţetă. 

Ingrediente

 

4 mere

4 linguri de zahăr

1 kilogram de brânză dulce

1 kilogram de făină

250 ml de lapte

Un cubuleţ de drojdie

Sare

5 ouă

Stafide

Ulei

Citeşte şi Ciorbă de pasăre. Cea mai bună reţetă. Chiar şi cei mofturoşi o vor adora

 

Mod de preparare

 

Pentru ca plăcinta să iasă pufoasă, mai întâi se cerne făina, după care adăugaţi drojdia, un praf de sare şi turnaţi încet laptele cald. Se frământă aluatul. Se lasă să creacă 30 de minute, după care se întinde foaia. 

Între timp, preparăm umplutura. Se rade brânza, se adaugă ouăle, sare, zahăr vanilat şi stafide. 

Puneţi umplutura pe foaia de plăcintă, după care se rulează şi se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minte, la 180 de grade. 

Citeşte şi Gogoşi cu lingura. Reţeta simplă a bunicii

 

Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25