Petre Daea, demisie: ”Doamne ferește! Am o suferință în plus”

Petre Daea
Petre Daea

Mişcarea România Împreună i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgenţă după "declaraţia incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul".

Într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, ministrul Petre Daea și-a precizat punctul de vedere:

”Evident, mi-aș fi dorit să nu am un aemenea punct de vedere, dar îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești şi fac precizarea că am vrut să prezint situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. Iată o suferință în plus. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noştri, cât şi cei care gestionează această criză”, a spus ministrul în intervenția telefonică.

Nu se gândește la demisie

”Doamne fereşte, nu am jignit pe nimeni în viaţa mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească şi sper să fiu înţeles din acest punct de vedere! Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu toate structurile implicate fac toate demersurile necesare pentru a limita răspândirea PPA, astfel încât România să poată depăşi acest moment dificil', a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Întrebat dacă s-a gândit la demisia sa, ministrul a spus: ”Mă gândesc la suferințele pe care le am la această dată și mă gândesc și la suferințele istorice, mă gândesc, de asemenea, și la suferințele momentului, și la suferințele pe care le au crescătorii de porci din țara românească, în suferința asta sufletească trebuie să avem coeziunea asta care se manifestă o asemenea situație. Eu mă gândesc să fac cât mai bine și repede cu putință.”

Declarațiile incriminate de opoziție

Uniunea Salvaţi România a cerut demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, în urma 'declaraţiilor iresponsabile de asociere a incinerării porcilor de la Tulcea cu Holocaustul. 'Comparaţia ministrului care face trimitere la Holocaust şi victimele acestuia nu poate fi trecută cu vederea. Cerem Guvernului să-l demită imediat pe ministrul Daea. Este incredibil cum un reprezentant al Guvernului poate fi atât de iresponsabil şi să facă asemenea declaraţii. Comparaţia arderii porcilor cu o tragedie soldată cu milioane de victime este inacceptabilă. Incapacitatea de a pricepe ce spun a miniştrilor acestui Guvern de incompetenţi în frunte cu Viorica Dăncilă nu este o scuză', a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom'ne".

Vezi și: Petre Daea: O zi grea, cu durere în suflet. Sunt atât de marcat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel