Pep Guardiola dă tonul grevei în Premier League. Jucătorii sunt extenuați

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Fotbaliștii și managerii din Premier League se gândesc să intre în grevă din cauza epuizării.

Antrenorul spaniol Pep Guardiola a sugerat că fotbaliștii ar putea să intre în grevă pentru a cere reducerea volumului de muncă, transmite The Guardian. Discuțiile au fost iscate de criza Covid-19 survenită în prima ligă de fotbal engleză, Premier League.

Mai multe meciuri din campionatul englez au fost amânate, iar oficialii ligii s-au întâlnit cu căpitanii de club și managerii pentru a le asculta pledoariile. Totuși, discuțiile au fost aprinse fiindcă s-a decis ca programul tradițional de sărbători, care include meciuri jucate la doar două zile distanță, să fie păstrat.

Guardiola a fost printre cei vocali

Guardiola a fost unul dintre cei mai vocali în această speță, sugerând ca jucătorii să se implice direct în reducerea efortului depus în perioada aceasta. „Ar trebui jucătorii și managerii să se unească și să facă grevă?”, a întrebat antrenorul de la Manchester City.

„Nu se poate rezolva doar prin vorbe. Pentru Fifa, pentru Premier League, pentru televiziuni, afacerile sunt mai importante decât sănătatea. Cel mai simplu exemplu este faptul că în toată lumea se permit cinci înlocuiri. Aici avem doar trei. Dați un exemplu mai bun pentru sănătatea jucătorilor decât acesta. Aici, unde cu toții decid pentru ei înșiși, nu am făcut-o”, a adăugat spaniolul.

Directorul PFA a vorbit și el

Directorul executiv al Asociației Fotbaliștilor Profesioniști (PFA), Maheta Molango, a cerut autorităților să ia mai în serios cererile fotbaliștilor de elită. „Am vorbit cu mulți jucători despre această problemă. Vă pot spune că nu va trece de la sine. Jucătorii nu au decis să vorbească despre o problemă fără să se gândească bine de tot. Acum este rândul celor care conduc să ia în serios o problemă care se poate rezolva prin conversație. Trebuie să se întâmple chiar acum”, a explicat el.

Săptămâna aceasta, căpitanul echipei Liverpool, Jordan Henderson, a spus că „nimeni nu ia în serios bunăstarea jucătorilor”. Fotbaliștii de top care s-au arătat îngrijorați pentru programul extrem de aglomerat în contextul unei epidemii de coronavirus se tem și de o posibilă extindere a Ligii Campionilor sau de programarea Cupei Mondiale o dată la doi ani.

Deși Pep Guardiola a dat tonul unei greve, acesta nu crede că va avea loc un astfel de eveniment. „Nu, nu cred că se va întâmpla, fiindcă vrem să jucăm. Vrem să continuăm”, a conchis Guardiola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel