Paul Stănescu, audieri comisii: "E vorba de viaţa unui om"

Paul Stănescu susţine ca în cazul funcţionarilor publici acuzaţi de corupţie trebuie să se aplice prezumţia de nevinovăţie.

Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat luni că, din punctul său de vedere, în cazul funcţionarilor publici trimişi în judecată pentru fapte de corupţie ar trebui să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie până la o decizie a instanţei.

'Da, eu vreau să vă spun că susţin lucrul acesta cu funcţionarul public, indiferent de ce e acuzat el, pentru că e vorba de viaţa unui om până la urmă. Sigur că sunt de acord ca funcţionarul public, mai ales, cum spuneaţi dumneavoastră, dacă e acuzat de fapte de corupţie, sigur că poţi să îl transferi la altă direcţie, la alt loc de muncă, dar gândiţi-vă la modul cel mai sincer că un proces poate să dureze câţiva ani de zile şi, după aceea, să spunem 'nevinovat'. Persoana respectivă are familie, are copii, cu ce oare îşi întreţine familia? (...) Trebuie să existe prezumţia de nevinovăţie, aşa cum directiva europeană, care, probabil, va intra în Parlament zilele următoare, ne spune acest lucru, Uniunea Europeană ne spune acest lucru. Sigur că susţin acest lucru pentru că mi se pare, în primul rând din punct de vedere uman, un gest să spui despre un om care e doar acuzat şi să-i spui: 'domne', ştii, din momentul de faţă, pleci acasă, tu nu mai ai serviciu, nu mai ai salariu, nu mai ai nimic'. Oare el nu are familie? Dacă mă întrebaţi pe mine, şi ca om politic şi ca om susţin acest lucru', a afirmat Paul Stănescu la audierile din comisiile de specialitate de la Parlament.

[citeste si]

Acesta a explicat că un ordonator de credite are posibilitatea ca în cazul unei persoane, funcţionar public, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie să decidă mutarea ei într-o altă direcţie a instituţiei din care face parte. 'Ai posibilitatea, ca ordonator de credite, să duci persoana respectivă într-o altă direcţie, într-un alt loc de muncă, dar nu să îl laşi fără loc de muncă numai că este acuzat de un anumit lucru', a explicat Stănescu, întrebat de senatorul USR Florina Presadă dacă va susţine ca prevedere în Codul administrativ suspendarea raportului de serviciu pentru funcţionarii publici la trimiterea în judecată pentru fapte de corupţie. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel