Partidul lui Netanyahu refuză întâlnirile cu AUR. Chirieac: E greu să scape de eticheta antisemită. Nu poate face Guvern nici cu 45%

Facebook George Simion
Facebook George Simion

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre refuzul partidului Likud din Israel de a se întâlni cu membri AUR, deşi George Simion anunţase că în luna aprilie va avea o întâlnire în Israel cu Benjamin Netanyahu.

"Nu doar Likud refuză, refuză Israelul şi, în acest moment, refuză tot ce înseamnă capitalul occidental. Este ceea ce discutam acum mai bine de un an zile. Indiferent de procentul pe care îl obţine, AUR nu poate face parte dintr-o coaliţie care să formeze un Guvern. Au existat precedente în istorie, în Austria. Este binecunoscut faptul că tot ce e considerat antisemit, fascist, neonazist, nu face parte din Guverne. 

George Simion este un lider carismatic, puternic, care a crescut de la o lună la alta, devine tot mai popular, dar are, în acelaşi timp, problema cu antisemitismul a partidului său, care este extrem de mare. Dacă rămâne un partid antisemit şi va fi considerat în continuare ca atare, iar această etichetă e greu de şters, acest partid nu poate forma o coaliţie care să dea un Guvern. Nici dacă face 45% la alegeri nu va putea forma un Guvern", a punctat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Partidul lui Benjamin Netanyahu RESPINGE o întâlnire cu AUR

Partidul Likut, din Israel, din care face parte şi Benjamin Netanyahu, respinge o posibilă întâlnire cu membri AUR, după ce George Simion, copreşedinte AUR, s-a lăudat că va merge în Israel pentru o discuţie cu fostul lider israelian. 

Membrii Likud au fost instruiţi să nu aibă nimic de-a face cu cei de la AUR. Purtătorul de cuvânt al partidului, Eli Hazan, le-a transmis tuturor membrilor că "AUR a fost ales în Parlament şi creşte în popularitate în mare parte din cauza faptului că este împotriva sistemului şi se opune vaccinurilor şi restricţiilor. Acest partid este şi antisemit", scrie Jerusalem Post. 

Hazan a transmis acest mesaj după ce George Simion s-a lăudat că va merge în Israel pentru a avea o întâlnire oficială cu Benjamin Netanyahu în aprilie. Cu toate astea, Hazan spune că nu are cunoştinţă ca vreun membru Likud să fi acceptat o întâlnire cu AUR. 

"Vă implor, nu o faceţi. Ar fi rău pentru Israel, pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată de acest anunţ", a mai anunţat politicianul. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel