Partidul lui Benjamin Netanyahu RESPINGE o întâlnire cu AUR: Este antisemit

George Simion (AUR). Foto: Facebook
George Simion (AUR). Foto: Facebook

Partidul Likut, din Israel, din care face parte şi Benjamin Netanyahu, respinge o posibilă întâlnire cu membri AUR, după ce George Simion, copreşedinte AUR, s-a lăudat că va merge în Israel pentru o discuţie cu fostul lider israelian. 

Membrii Likud au fost instruiţi să nu aibă nimic de-a face cu cei de la AUR. Purtătorul de cuvânt al partidului, Eli Hazan, le-a transmis tuturor membrilor că "AUR a fost ales în Parlament şi creşte în popularitate în mare parte din cauza faptului că este împotriva sistemului şi se opune vaccinurilor şi restricţiilor. Acest partid este şi antisemit", scrie Jerusalem Post. 

Hazan a transmis acest mesaj după ce George Simion s-a lăudat că va merge în Israel pentru a avea o întâlnire oficială cu Benjamin Netanyahu în aprilie. Cu toate astea, Hazan spune că nu are cunoştinţă ca vreun membru Likud să fi acceptat o întâlnire cu AUR. 

"Vă implor, nu o faceţi. Ar fi rău pentru Israel, pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată de acest anunţ", a mai anunţat politicianul. 

AUR l-ar fi contactat pe Hazan din 2020

Hazan a mai spus în presa israeliană că reprezentanţii AUR l-au contactat imediat după alegerile din 2020. La acea vreme, acesta le-a cerut celor din AUR să îl respingă pe Ion Antonescu, dictatorul român care s-a alăturat Axei Centrale în Al Doilea Război Mondial, politician din cauza căruia au murit între 280.000 şi 380.000 de evrei în România şi Ucraina. Cu toate astea, AUR a refuzat. 

"Acest partid este catastrofal, spre deosebire de alte partide faţă de care am manifestat deschidere, pentru că voiau să se schimbe", a mai punctat Hazan. 

Likud a fost intens criticat în treccut după ce a avut contact cu partide fondate de foşti nazişti, precum Partidul Libertăţii din Austria sau Partidul Democrat din Suedia. 

Şi ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga, a criticat AUR, după ce membrii acestui partid au indicat că tema Holocaustului ar fi una minoră. 

"Mereu am spus că a avea cunoştinţe despre ororile petrecute în timpul Holocaustului în România este necesar pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii. Tânăra generaţie trebuie să înveţe despre această pagină neagră din istorie, pentru a înţelege antisemitismul, xenofobia şi intoleranţa, lucruri care nu au loc în societatea de azi", a declarat David Saranga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel