OUG Fondul de Investiții. Tăriceanu: Aceleaşi greşeli

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că ministrul Energiei, Anton Anton, îşi va da avizul pe ordonanţa care prevedere înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii atunci când aceasta "va fi bine pregătită".

Tăriceanu a anunţat, de asemenea, că în 29 octombrie va veni la Bucureşti reprezentantul fondului suveran de investiţii din Polonia, pentru un schimb de experienţă.

"O să şi-l dea (avizul - n.r.), când ordonanţa o să fie bine pregătită şi o să cuprindă elementele pe care le considerăm necesare, astfel încât fondul să îşi poată atinge scopurile principale. În acest sens, vă pot spune că am avut o discuţie cu partenerii noştri din coaliţie şi am convenit să facem câţiva paşi preliminari. Spre exemplu, în ziua de 29 octombrie, va veni la Bucureşti, din Polonia, persoana care conduce fondul suveran polonez, pentru a ne face o prezentare asupra modului în care a fost conceput acest fond. Deja ei au o experienţă de peste 2 ani în funcţionarea lui, au putut să tragă nişte concluzii şi cred că un astfel de schimb de experienţă este foarte util pentru a evita, eventual, să facem aceleaşi greşeli pe care alţii poate le-au făcut şi le-au corectat", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a subliniat că atât partidul său, cât şi PSD îşi doresc ca acest fond să contribuie în mod esenţial la dezvoltarea economică şi socială a României, la promovarea unor sectoare economice, cum ar fi cel industrial, şi să poată susţine iniţiative antreprenoriale în domenii de vârf şi proiecte de infrastructură importante.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că trebuie acordată atenţie modului în care vor fi plasate activele fondului, astfel încât acestea să genereze venituri suplimentare pentru economia românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel