Orban, despre discuția pe care Cîțu trebuia să o aibă cu Ciolacu

Ludovic Orban a vorbit despre întâlnirea care trebuia să aibă loc între premierul Florin Cîţu şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

"Aceasta e o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ce mă priveşte pe mine, eu cred că Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (sic) este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească. De altfel aproape orice actor important din societate - că  e vorba de patronate, de asociaţii profesionale, de asociaţii ale autorităţilor locale, de grupuri reprezentative. De asemenea, la nivelul Parlamentului, oricând a fost necesară furnizarea de informaţii legate de PNRR, reprezentanţii Guvernului au prezentat informaţiile care le-au fost solicitate cu privire la PNRR.

PNRR-ul nu poţi să-l aprobi în Parlament. PNRR-ul este în discuţii, în negocieri, în definitivare. Este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban - preşedinte al PNL şi al Camerei Deputaţilor. 

Ce a anunţat Guvernul despre întâlnirea Cîţu - Ciolacu

Potrivit Guvernului României, prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se afla nici pe agenda din aceasta săptămână. Dezmințirea Guvernului vine pe fondul unor zvonuri potrivit cărora premierul României ar urma să se întâlnească cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Vineri, președintele PSD Marcel Ciolacu susținea că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire, săptămâna aceasta. Cei doi vor discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a venit după ce premierul Florin Cîțu a avut discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, într-o vizită la Bruxelles. Ei i-au spus că trebuie să discute, să dezbată acest plan atât cu societatea civilă, cât și cu cei din opoziție.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (...) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel