Ora Guvernului, suspendată. Ce se va întâmpla cu Meleșcanu

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Plenul Camerei Deputaților a amânat ședința de marți din cauză că Ora Guvernului, pe tema votului în Diaspora la alegerile europarlamentare, la care trebuia să se prezinte Teodor Meleșcanu, a fost suspendată. Ministrul se va prezenta la moțiunea simplă la adresa sa, la plenul Senatului.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a suspendat ședința plenului de marți, constatând că în această săptămână grupul parlamentar al PSD are dreptul de a convoca Ora Guvernului și nu Opoziția.

Ora Guvernului solicitată de PNL avea tema „Dreptul la vot al Diasporei călcat în picioare de ministrul Meleșcanu". Și grupul parlamentar al USR a cerut invitatea ministrului de Externe tot pe subiectul „Blocarea votului românilor din diasporă".

Senatul dezbate și votează, tot marți de la ora 16.00 moțiunea simplă la adresa lui Teodor Meleșcanu. PNL și USR invocă faptul că oficialul din Guvern a dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota la europarlamentare, pe 26 mai, în secțiile din străinătate.

Senatorii USR și PNL arată că ministrul a decis să ignore nevoia de mobilizare a resursei umane în secțiile de votare, în urma experienței alegerilor din 2014 și 2016.

Ce îi reproșează Opoziția lui Meleșcanu

Politicienii Opoziției îi reproșează ministrului Afacerilor Externe că în Florența, unde locuiesc 10.000 de români, în 2016 au fost două secții de votare iar anul acesta nu a mai existat niciuna. De asemenea, potrivit moțiunii, în Atena a fost o singură secție de votare față de ultimele alegeri din 2016, când au fost două.

Senatorii mai reclamă în textul moțiunii și numărul insuficient de buletine de vot la unele secții din afară și lipsa urnelor de vot suplimentare.

De asemenea, politicienii Opoziției mai atrag atenția și asupra altor aspecte din mandatul lui Teodor Meleșcanu, precum mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Alt aspect invocat în moțiunea simplă la adresa ministrului de Externe este intrarea României în Schenghen.

Nu în ultimul rând, senatorii notează că ministrul de Externe, din 2016 până în prezent, a întreținut "o poziție oscilantă" în ceea ce privește relația României cu Federația Rusă.

Vezi și: Teodor Meleşcanu, invitat la 'Ora Guvernului', în plenul Camerei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel