Olimpiada de Iarnă din 2022 va avea loc în Beijing, China

Capitala Chinei, Beijing, a învins orașul kazah Almatîi și va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. Anunțul a fost făcut de președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, în urma votului dat vineri de membrii CIO.

Beijing va deveni primul oraș care organizează pe rând Jocurile Olimpice de vară (2008) și de iarnă (2022). Metropola chineză a primit 44 de voturi din partea membrilor CIO, la a 128-a Sesiune a forului internațional, față de cele 40 primite de Almatî. Votul a fost efectuat întâi electronic, iar apoi pe hârtie, după ce s-a constatat că sistemul electronic nu a funcționat, transmite Agerpres.

Ediția următoare a Olimpiadei de iarnă va avea loc tot în Asia, în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud).

În ciuda rezervelor legate de candidatura capitalei chineze, probele urmează să fie împărțite între zona metropolitană și stațiunile montane de la Zhangjiakou și Yanqing, care vor avea exclusiv zăpadă artificială.

Patru dintre cele șase candidate inițiale, inclusiv Stockholm și Oslo, s-au retras din cursă, din cauza lipsei de susținere locală și din cauza preocupărilor pentru partea financiară.

Vezi și: Gol fabulos al Astrei în meciul cu West Ham! Vezi rezumatul VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel