Oana Bulai (PSD): Mediul de afaceri din România e la capătul răbdării în privința absorbției fondurilor europene!

Deputatul PSD Oana Bulai atrage atenţia asupra situaţiei în care se află mediul de afaceri din România. 

"Marele succes cu care ministrul Ghinea se laudă în privința fondurilor europene se dovedește a fi doar praf în ochii românilor. 

Haideți să vă explic de ce! 

Stau de vorbă zilnic cu oameni de afaceri din Neamț, dar și cu reprezentanți ai unor asociații de interes public. Aceștia îmi spun că au depus proiecte pentru a obține fonduri europene. Numai că, de luni bune, sunt puși în așteptare. 

Acestora li s-a comunicat că anul acesta nu sunt fonduri! Și mi-au dat chiar un exemplu: pe linia de finanțare pe care au încercat să acceseze un proiect au primit bani doar 5 proiecte din toată țara, iar restul de aplicanți sunt pe lista de așteptare, chiar dacă au proiecte cu 99 sau 98 de puncte.

Fondurile europene sunt doar o poveste frumos spusă de Cristian Ghinea românilor! În vreme ce ministrul se laudă cu reușitele sale artificiale, România reală are de suferit. 
Firmele românești încă mai așteaptă banii promiși de Guvernul de dreapta de anul trecut, la fel cum așteaptă și aprobarea PNRR, de unde mai trag o speranță că își vor reveni.

Dar totul e relativ, nimic nu e sigur cu acest Guvern! 

Domnilor guvernanți, sprijiniți capitalul autohton, asociațiile și fundațiile din România care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunităților. Nu le mai puneți piedici!", transmite Oana Bulai. 

PSD cere anchetă şi-l acuză pe Cîţu că foloseşte bugetul pentru campania din PNL

"PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000  privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii", se arată într-un comunicat de presă transmis de către Partidul Social Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel