O fotografie şocantă, declanșează o anchetă în armata israeliană

pictr
pictr

Armata israeliană a deschis o anchetă asupra unuia dintre militarii săi, care a publicat pe contul său Instagram o fotografie în care apărea capul unui copil palestinian, ochit prin ţinta lunetei sale, transmite Mediafax.

Publicarea acestei fotografii de Mor Ostrovski, militar în vârstă de 20 de ani, a provocat un val de proteste după ce a fost răspândită pe reţelele de socializare.

 În fotografie apare un băiat întors cu spatele, privit printr-o lunetă care ţinteşte foarte aproape de capul său. Arma stã la o fereastrã în direcţia a ceea ce pare un cartier sau oraş palestinian.

 "Fotografia în cauză nu corespunde nici valorilor, nici codului etic al forţelor armate israeliene", a răspuns armata israeliană într-o declaraţie scrisă către AFP. "Superiorii soldatului au fost informaţi şi se va deschide o achetă în acest caz", a promis armata.

Scandaul nu este primul în care militarii israelieni publică imagini şocante.

"Breaking the Silence", o organizaţie pacifistă compusă din foşti militari, care documentează violările drepturilor palestinienilor, a publicat documente revelatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel