EXCLUSIV  ”Nu mai merge”. Miniștrii bat palma pentru digitalizare, dar funcționarii care plimbă hârtii nu se mișcă! Dezvăluirile făcute de ministrul Bogdan Ivan: Promisiune în direct

Rezistență în instituțiile de stat! Chiar dacă vârfurile instituțiilor bat palma pentru digitalizare, aceasta este blocată de funcționarii care plimbă hârtii. Nu o spunem noi, o spune ministrul Digitalizării care a emis și un avertisment, în direct, la DCNews. 

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, prezent în emisiunea D`Economic News, a vorbit despre aplicațiile digitale care vor fi puse la dispoziția românilor. Oficialul a precizat că a luat, de exemplu, modelul Norvegiei și, în cadrul aplicației, va fi integrat un portofel digital cu documente: buletin, certificat de naștere, de căsătorie, pașaport, card bancar: ”Când ai nevoie tu sau statul să le accesezi, să poată să o facă direct din portofelul tău”. Dar până la integrarea plăților și identității în ROeID, e nevoie de cloud guvernamental. Ministrul Digitalizării a spus, în acest sens, că nu-și dorește să așteptăm doi ani până când vor fi 20 de servicii integrate și atunci să fie totul la dispoziția cetățenilor, ci să dea drumul aplicației, iar serviciile publice să fie adăugate pe parcurs. 

3. -imagine fara descriere- (bogdan-ivan_14650800.jpg)

Unele instituții nu au vrut să-și dea acordul pentru a migra în cloud-ul guvernamental. Întrebat în ce stadiu se află acum, dacă și-au dat toate instituțiile acordul, Bogdan Ivan a răspuns: ”Pot să vă spun că urmează o întâlnire a comitetului de guvernare, condus de premierul României, domnul Marcel Ciolacu. Am cerut tuturor ministerelor - și o să le ceară și premierul oficial - să mapeze care sunt acele sisteme foarte importante, cu impact direct, care respectă cele două principii: care pot să fie migrate cel mai repede și care au un număr foarte mare de utilizatori, ca să fie primele aplicații făcute pe sistemul de finanțare de 524 de milioane de euro. În această formulă, vă spun că nu mai merge. Avem nenumărate situații în care miniștrii s-au înțeles între ei, secretarii de stat între ei și, mai departe, în jalonul trei, patru, cinci, nu s-a mișcat nimic. Ca să fie cineva care tot dă un document dintr-o mână în alta, se creează mai multe oameni care fac lucrul respectiv, unii dintre ei au un aport foarte bun, dar multe dintre posturile care duc hârtii dintr-o parte în alta ar putea să fie folosite altfel, acei oameni să facă lucruri concrete pentru stat”. ”Tacit și oficial, toată lumea vrea. Practic, sunt unii care se mișcă extrem de greu”  a mai spus ministrul, care a promis că-i va numi public dacă situația va continua. ”O rezistență e generaliză, nu e doar în anumite instituții” a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel