Noul director al Filarmonicii: Sibiul are toate şansele ca să-şi întărească poziţia de capitală culturală a ţării

Noul director al Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, crede că fosta capitală culturală europeană are toate şansele ca să-şi întărească poziţia de capitală culturală a ţării, prin prezenţa sa în programul principal al Festivalului Internaţional "George Enescu" de la Bucureşti.

"Un al doilea lucru pe care vreau să-l subliniez (...) este participarea orchestrei Filarmonicii din Sibiu la Festivalul Internaţional 'George Enescu' şi nu oricum. (...) Eu dirijez în Festivalul 'Enescu' din anul 2011. (...) Acest concert îl voi dirija, aşa cum s-a stabilit din 2017. Este un concert care face parte din ciclul de concerte 'Muzica secolului XXI' şi va fi un concert foarte, foarte novator. (...) Acum Filarmonica reuşeşte să intre în programul dens, cărnos, suculent, al festivalului. (...) Deci, un festival de o înălţime ameţitoare, la care, pentru prima dată, Sibiul cu orchestra participă. Cred că poate deveni o mândrie nu numai pentru melomani, pentru toţi sibienii dornici să-şi prezinte produsul cultural în afară şi personal vă pot spune că impresia pe care a lăsat-o Sibiul în 2007 se prelungeşte şi astăzi şi Sibiul cred că are toate şansele ca să-şi întărească poziţia de capitală culturală a ţării. Acest eveniment poate contribui. Aşadar, 13 septembrie, Sala Thalia, 15 septembrie, Sala Radio Bucureşti", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Cristian Lupeş.

Potrivit sursei citate, Filarmonica din Sibiu urmează să aibă o deschidere mai mare, intenţionând să atragă copii şi tineri din tot judeţul la concertele din municipiul reşedinţă, dar şi turiştii prezenţi în oraş.

Noul director şi-a propus să aibă o colaborare mai bună cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, eveniment recunoscut la nivel mondial, şi să organizeze concerte şi în spaţii neconvenţionale din judeţul Sibiu, precum bisericile fortificate săseşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel