NOU PACT DE COABITARE. Sorin Grindeanu, ezitant: Explicații în direct

În spațiul public se vorbește despre un nou pact de coabitare premier-președinte. 

”Nu am făcut”, a spus premierul Sorin Grindeanu, la România TV. Întrebat de Victor Ciutacu dacă nu a făcut-o pe hârtie, el a precizat ”nu, nu am făcut-o de niciun fel”. 

”Eu înțeleg, așa cum crescut, să citesc foarte bine rostul instituției pe care o conduc, înțeleg să am o colaborare instituțională cu celelalte instituții din țara noastră, cum e și Administrația Prezidențială, Parlamentul României, dar conform Constituției” a afirmat premierul. Analistul Bogdan Chirieac i-a atras atenția că întrebarea este dacă vorbim despre o înțelegere ocultă, cum a fost în cazul lui Victor Ponta. 

[citeste si]

”Am avut chiar coabitări sau pact scris între Traian Băsescu și Victor Ponta, care nu a folosit la absolut nimeni și care a dus la experiențele pe care le știm cu toții. Eu respect ceea ce-mi dă voie legea să respect din acest punct de vedere” a afirmat Sorin Grindeanu. Bogdan Chirieac i-a spus premierului că legea nu-i interzice să facă un pact de coabitare: ”Ideea este dacă există ceva pe dedesubt și domnul Ponta vorbește despre externalizarea justiției. Aveți un ministru al Justiției care nu este om politic, nu a luptat alături de dvs în alegeri, nu a făcut promisiuni că va readuce democrația în România. Care sunt relațiile dintre dvs. și ministrul Justiției în acest moment?”. Sorin Grindeanu a răspuns, cu privire la Tudorel Toader că ”este membru în echipa pe care o conduc, nu sunt de acord că se externalizează justiția. Rostul fiecărui membru din echipa pe care o conduc e să pună în aplicare măsurile promise în fața cetățenilor, inclusiv dl Tudorel Toader”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel