Nou Guvern. PNL, negocieri cu Ana Birchall. Bogdan Chirieac: Așa au hotărât Statele Unite. Secția Specială, o miză

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall va rămâne în continuare ministru al Justiției, indiferent de Guvernul care va fi instalat, este de părere analistul politic Bogdan Chirieac. Mai mult, în acest context, Secția Specială de Investigare a Magistraților este una dintre mizele pentru care Ana Birchall rămâne în funcție. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV în contextul în care Partidul Național Liberal ar fi avut mai multe negocieri cu Ana Birchall pentru a rămâne în noul Guvern pe funcția de ministru al Justiției. 

”Eu nu știu ce șanse are Guvernul PNL să treacă. Lucrurile sunt discutabile ca în orice democrație. De un lucru sunt sigur, însă, doamna Birchall rămâne ministru al Justiției. Și dacă PNȚCD cu UDMR fac un Guvern în momentul acesta, la Justiție rămâne doamna Birchall. Sprijinul necondiționat al partenerului strategic pentru doamna Birchall trece și peste voința președintelui Iohannis. Deci dânsa va fi ministru al Justiției pentru că așa au hotărât Statele Unite. Dacă se pune Guvernul PNL și peste șase luni pică și vine un Guvern PSD, tot dânsa va fi ministru al Justiției.”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

România TV a încercat să contacteze liderii PNL pentru un punct de vedere oficial în ceea ce privește negocierile cu Ana Birchall, dar nu au primit un răspuns. 

”Înseamnă că afirmațiile sunt reale”, a afirmat analistul politic. 

Desființarea Secției Speciale, o miză 

Întrebat dacă desființarea Secției Speciale este o miză în menținerea Anei Birchall la Ministerul Justiției, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Este miza, printre altele, dar nu este singura. Secția Specială era singurul mecanism palid. Vedeți că ea nu a fost lăsată să funcționeze, nu are un șef. Aici ne-au arătat și limitele privind independența justiției. Deci practic politicul a blocat aici. Și nu vorbesc de Guvernul PSD. Era o palidă pavăză în fața abuzurilor magistraților. Va fi aruncată în aer. Apoi, vorbim de numirea procurorilor generali. Toți trei, procurorul general, procurorul șef DNA și DIICOT sunt interimari. Cumva ei trebuie numiți, mai ales că cele două personalități, Bogdan Licu și Călin Nistor sunt personalități prea puțin controversate. Oamenii ăștia nu au niciun fel de problemă. Doamna Birchall, prin vocea domnului Iohannis, va face și nominalizările. Dacă Guvernul PNL trece, unul dintre primele obiective va fi să se facă ordine în Justiție, ordinea domnului Iohannis. În opinia mea, Portocală și Onea vor fi readuși la DNA și puși în frunte pentru că sunt foarte competenți și uite că i-a supărat Secția Specială”, a susținut Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel