NOAPTEA MUZEELOR 2015, pe 16 MAI

În acest an, Noapte Muzeelor va avea loc sâmbătă, pe data de 16 mai.

De 11 ani, publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile pentru evenimente și expoziții speciale, celebrând alături de alte mii de instituții similare din Europa Noaptea Muzeelor.

De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașul - instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative.. Este practic o sărbătoare a industriilor culturale și creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor Deschise.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este coordonatorul evenimentului, iar din 2011 și al Circuitului muzeal din București, inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României. În fiecare an circuitul este replicat în alte două orașe din țară. În 2015 acesta va avea loc în Iași și Galați. 

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internațional iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa aflat în acest an la cea de-a unsprezecea ediţie. Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor sunt principalii susținători ai Nopții Europeane a Muzeelor.

Vezi și: Patru românce care au făcut istorie în lume - File de istorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel