Negocieri dramatice cu Bruxelles. România, în fața unei pierderi iminente- EXCLUSIV

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a vorbit, la interviul DCNEWS LIVE de joi, despre o situație critică în care se află România.

"În legătură cu proiectele care nu se închid pe infrastructură de mediu și transport și nu se finalizează pânâ la sfârșitul anului, suntem în discuții tehnice cu Comisia, am trimis lista acestor proiecte și undeva în toamnă vom avea o decizie privind posibilitatea de a le închide din alocarea financiară 2014-2020. Este tot un exercițiu de absorție. Neînchiderea acestor proiecte ar fi însemnat ca bugetul de stat să le închidă sau să ne fi îndreptat împotriva beneficiarului să recuperăm sumele plătite", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă în cazul în care nu reușește negocierea, România trebuie să dea înapoi două miliarde, Marius Nica a spus că "Nu se va ajunge la acest punct".

Ministrul a adăugat că "îi dăm înapoi sau îi asigurăm de la bugetul de stat". În  urma observației că asta înseamnă că în loc să vină banii de la UE, îi dăm de la bugetul de stat, practic îi dăm înapoi, Marius Nica a spus: "Exact. Este o situație în care nu se află doar România, se află opt state membre. (...) E adevărat, reducem alocarea financiară din 2014-2020, dar aceste proiecte trebuie închise. Pe infrastructura de mediu sunt proiectele de deșeuri unde nu se finalizează și câteva lucrări pentru structura de apă și canalizare, iar pe partea de transport în principal autostrăzile- Lugoj-Deva, Sebeș-Turda. Sunt discuții tehnice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel