Naționalizarea pensiilor private. PNL avertizează guvernul Grindeanu

PNL lansează un semnal de alarmă privind riscul de naționalizare a pensiilor private. Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, susține că ar fi consecințe dramatice pentru milioane de români.

 

”În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naționalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, scrie Cătălin Predoiu pe Facebook.

Consecințele pentru milioane de români ar fi dramatice. Conform unei modelări făcute de un studiu al Expert Forum evoluția pensiilor în cazul naționalizarii pilonului 2, pe termen mediu și lung, este următoarea: 2032- pensiile vor fi mai mici cu o treime față de evoluția normală, fără naționalizare; 2040: pensia medie va reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Ca să vă faceți o imagine pensia medie în 2016 a fost de 931 lei, la un salariu mediu pe economie de 3131 lei. Deci, pensia medie este aproximativ 30% din salariu mediu pe economie.

Dacă pilonul II se confiscă, atunci pensia medie va mai reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Adică în momentul de față ar trebui să trăiți cu o pensie de 532 lei!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel