MRU și-a lansat Inițiativa Civică de Centru-Dreapta

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat, vineri, Inițiativă Civică de Centru-Dreapta, formațiune care își propune să unească toate partidele de centru-dreapta, pentru ca până în toamnă să devină o alianță care să poată câștiga votul electoratului român, după cum a precizat Ungureanu în conferința de presă.

Autor: Luiza Chiroiu

[caption id="attachment_202402" align="alignnone" width="640" caption="Foto: Mediafax"][/caption]

Alături de premier s-au aflat europarlamentarul PDL Monica Macovei, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda şi parlamentari ai PDL, printre care Theodor Palologu şi Gelu Vişan, precum şi fostul ministru de externe Teodor Baconschi. Ungureanu a precizat că toţi cei care se află cu el sunt în egală măsură membri fondatori, referindu-se la Monica Macovei, Cristian Preda și Ioan Stanomir.

Întrebat despre faptul că asociația se lansează chiar în ziua în care Parlamentul votează suspendarea președintelui, fostul premier a declarat că "pur şi simplu este o coincidenţă de calendar."

Ungureanu s-a referit și la suspendarea lui Băsescu, pe care o consideră "neconstituţională, ilegitimă" şi "una dintre cele mai nenorocite făcături politice" din ultima perioadă. Totodată, el a explicat că Inițiativa Civică a apărut ca urmare a situației politice actuale din România. "În cazul în care tăceam, oameni precum Victor Ponta sau Crin Antonescu urmau să acapareze o ţară întreagă. Nu putem asista la acest proces cu mâinile în sân", a declarat MRU.

Fostul premier vrea ca această asociație să devină o forță pe scena politică până în toamnă, pentru ca românii să aibă o alternativă la alianța USL. "Asociaţia tinde spre unirea tuturor celor care cred în centru-dreapta, împotriva unor forţe politice uzurpatoare, împotriva USL care a distrus statul de drept, care a aruncat Constituţia la coş. Este nevoie ca unirea să se transforme într-o alianţă electorală care în toamnă să poată câştiga votul, încederea elecoratului român care să arate că politica astăzi se face cu alte mijloace net diferit de ce se întâmplă astăzi de exemplu într-un Parlament ocupat de uzurpatori", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel