Mirel Palada, schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Guvernului cu Corneliu Calotă

Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, nu va mai fi purtător de cuvânt al Guvernului, premierul Victor Ponta urmând să-l desemneze pentru această funcție pe un fost jurnalist TVR, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru Mediafax. 

Mirel Palada va fi schimbat de către premierul Ponta din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului.

Potrivit surselor, Mirel Palada rămâne în continuare consilier pentru strategii guvernamentale al premierului Ponta.

Decizia survine la scurt timp după ce Palada a scris pe o rețea de socializare că are îndemnânare să omoare "prin blocare ziariștii obiectivi", postare care a generat numeroase reacţii ale jurnaliştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

De altfel, și premierul Victor Ponta și-a exprimat dezaprobarea pentru comentariul postat de Palada pe facebook, declarând, pe 18 august, că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

În ziua următoare, Mirel Palada şi-a prezentat "scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera" în care s-a exprimat "pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti".

Cine va prelua funcția de purtător de cuvânt al Guvernului

Succesorul lui Palada în funcția de purtător de cuvânt al Guvernului va fi desemnat, potrivit sursei citate, un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR.

Mirel Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească "temporar"şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel