Mircea Coșea: de ce a fost Guvernul chemat la Bruxelles de FMI

Foto: rt.com
Foto: rt.com

Profesorul Mircea Coșea spune că nu este un lucru neobișnuit că discuțiile guvernului cu FMI se vor purta la Bruxelles, și nu la București, însă apreciază că Troica (FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană) va trage la răspundere partea română pentru proiectele bugetare nesustenabile.

Economistul a arătat că derularea discuțiilor la Bruxelles "nu este un lucru nou", însă "FMI se ferește de inclinații politice și nu vrea discuții cu partidele".

"Din punctul ăsta de vedere cred că era o chestiune normală. Discuțiile pe teren neutru se fac și când lucrurile nu merg foarte bine și sunt lucruri de lămurit", a spus Mircea Coșea.

Profesorul Coșea crede că FMI va insista pe regulile recomandate pe care Guvernul României nu le-a respectat, de exemplu reducerea CAS.

Ponta și Isărescu negociază cu FMI la Bruxelles fără Băsescu

"E și o parte de înțeles, e și o parte pe care o privesc cu îngrijorare, anume că nu vor să vină în România în prezent", a spus Coșea.

"Mă întreb dacă cei care ne vor reprezenta au competența să facă față unor astfel de discuții (...) Va fi o tragere la răspundere a guvernului (...)  E o nemulțimire pe care partenerii noștri o au față de proiectele noastre bugetare", a mai spus Mircea Coșea.

În premieră, președinția, partidele politice și sindicatele nu vor participa la următoarea evaluare a acordului cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială. Reprezentanții Guvernului și cei ai BNR vor pleca săptămâna viitoare la Bruxelles pentru discuțiile cu cele trei instituții, potrivit surselor Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel